lördag, november 07, 2009

Bandypropagandan på Zinkensdamm gav delad pott

Det blev en högoktanig underhållande match på Zinkensdamm i går kväll då Hammarby tog emot Edsbyn. Det blev delad poäng i matchen då den slutade 6-6 efter 3-3 i paus. Men i ärlighetens namn känns det trots det som en förlust då det var Hammarby som skapade de allra flesta chanserna men Edsbyn kämpade på bra och var hela tiden livsfarliga i sina kontringar.

Hammarby var det lag som tog ledningen varje gång fram till när Edsbyn tog ledingen med 4-5 en bit in i andra halvlek. Men precis som Edsbyn visade en stor moral när Bajen tog ledningen kom Hammarby tillbaka två gånger på slutet och visade prov på bra karaktär och vilja. Förutom de 12 målen fick publiken se otaliga chanser som inte blev mål, framför allt var det Hammarby som skapde offensiva lägen men Edsbyns målvakt gjorde trots sex insläppta en väldigt bra match. Publiken fick se en fantastisk spännande,välspelad och tempofylld bandymatch mellan två lag som vägrade förlora. Två lag som känner varandra och vars matcher har en liten rivalitet känsla över det. Det innbar att matchen i går var tuff men utan för den skull vara ful.

Däremot måste Hammarby få ordning på sitt försvarsspel för 18 mål på de inledande matcherna håller inte. Nu kom de flesta målen i går på kontring och i bandy går det undan vid dessa spelmoment men Bajen måste kommande träningar att täta ihop försvaret.

Det är väldigt viktigt att få igång Patrik Nilsson som i går visade varför han kommer bli väldigt nyttig för Hammarby. Fyra mål från han sida och några ytterligare möjligheter att spä på målstatistiken. Patrik Nilsson 4 mål och Johan Östbom och Stefan Erixon var sitt.