fredag, februari 29, 2008

Vi gjorde det igen!

Vilken succé det blev för oss i Åforsteatern när vår pjäs Glasklockan hade premiär ikväll. Inför en jublande publik i ett fullsatt Åfors folkets hus levde pjäsen sitt eget liv. Alla dessa timmar man tillbringat för repetioner gav oss alla som arbetet med teaterpjäsen lön för mödan när det blev en sådan succé.

Detta är vår andra produktion och likt den första "I skenet från en glasugn" har Roland Jansson skrivit manus och Dan Nerenius regisserat pjäsen. I skenet från en glasugn blev en stor succé som det talades om länge efter den sista föreställningen den 26 november 2006. Omtalad kommer även Glasklockan att bli och på många sett är denna en ännu större succé än den förgående.

Efter all tid vi lade ner på första pjäsen visste vi hur mycket det skulle krävas av oss igen. Sen har kraven höjts sen första pjäsen. Publiken vet vad vi går för och förväntar sig en bra kvalitativ och humoristisk föreställning. Regissör Dan Nerenius vet också vad vi går för och därmed höjt kraven på oss, Glasklockan är en svårare pjäs än vad "I skenet från en glasugn" var.

Trots att kraven höjdes så gjorde vi det igen och det var en stolt Roland Jansson som hyllade oss alla efter premiären. En rörd och stolt Dan Nerenius tog emot ensemblen och övriga medverkande med öppen famn. Sist men inte minst var vi som har slitit, kämpat och gnetat i månader de stora vinnarna i kväll. Detta är vår pjäs och den har vi sjösatt nu med stolthet , värdighet men framför allt stor glädje. Avslutningsvis är även publiken stora vinnare som får bevittna denna pjäs och vara en del av föreställningens succé.

Läs gärna tidingens Barometerns recension av premiären och där finns även ett bildspel från föreställningen:
Glasklockan fyllde salongen

Inga kommentarer: