onsdag, februari 14, 2018

Bra start för Sverige i Curlingturneringen

Lag Niklas Edin har fått en fin start på OS-curlingen. Segern mot Danmark i natt med 9-5 följdes upp med en övertygande vinst mot hemmanationen
Sydkorea. Efter svensk ledning med 7-2 efter den nionde omgången gav koreanerna upp. Det internationellt sett orutinerade sydkoreanska laget hamnade i tidsnöd i den nionde omgången och gick all in i på den sista stenen för att försöka få kontakt vid underläge 2-6. Det försöket misslyckades och Sverige vann omgången med 1-0 istället och därmed matchen.

Även svenska damlaget med lag Hasselborg i spetsen inledde med att vinna stort över Danmark. Sverige vann med 9-3. I femte och sjätte omgången ryckte svenskorna med två raka tvåpoängare och gick fram till 7-1. Danskorna reducerade till 3-7 i den sjunde omgången när Madeleine Dupont skickade bort den enda svenska stenen i boet för en tvåa. Men Sverige svarade direkt med en egen tvåa i den åttonde omgången och då valde danskorna att tacka för matchen.

Ovädret i Pyeongchang fortsätter att ställa till det för olympierna. I dag ställdes damernas slalom in och damernas distanslopp i Skidskytte.

I hockeyn förlorade damkronorna sin tredje och sista gruppspelsmatch mot Schweiz med 1-2. Alina Müller gav schweiziskorna ledningen i andra perioden, men i mitten av tredje kvitterade Sverige när Anna Borgqvist påpassigt höll sig framme och styrde in ett backskott från Hanna Olsson.
Då hade Sverige momentum. Men glädjen blev kortvarig. Schweiz återtog ledningen i powerplay kort därpå när Phoebe Staenz parkerade framför kassen och styrde in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Efter halva matchen gjorde förenade Koreas damlag sitt första och enda mål i hockeyturneringen. Målskytt för Korea Randi Griffin och målet innebar 1-2 reducering mot Japan. Matchen slutade 4-1 till Japan. Hanae Kubo, Shoko Ono, Shiori Koike, Rui Ukita gjorde Japans mål.

Herrarna öppnade sin OS-turnering med två skrällar. Slovakien slog OAR (Ryssland) med 3-2 och samma siffror till Slovenien som vann över USA med 3-2 efter förlängning. Det såg inledningsvis ut att bli en ensidig historia i matchen mellan OAR och Slovakien när ryssarna tog en tvåmålsledning redan efter fyra minuters spel. Slovakien lyckades sedan kvittera redan innan första periodens slut innan Peter Ceresnak kunde sätta det avgörande målet i sista perioden. I matchen mellan USA och Slovenien ledde favoriten USA med 2-0 innan Slovenien kvitterade sent i den tredje perioden. Bara några sekunder in i övertid kunde slovenen Jan Mursak sedan avgöra mötet och fullborda skrällinledningen på ishockeyherrarnas OS-spel.