onsdag, mars 26, 2014

Speciella Emmabodadagar

Om man historiskt sätt kan betrakta någon dag som typiskt Emmaboda dag så var det bl a första maj. Så långt man kan minnas tillbaka var det alltid mycket folk i farten då. Det började på valborgsmässoaftonen då Folkets park öppnade för säsongen och fortsatte på första maj med ett stort demonstationtåg till Folkets Park.

En annan typsik Emmaboda dag var nyårsafton i många år särkild i början på 30-talet när idrottsföreningen stod som arrangörer. Rekordet lär ha varit årskiftet 1929-30 när Emmaboda blev köping. Det talades om att det aldrig tidigare har varit så mycket folk på dom olika arrangemangen som just denna nyårsafton. Det var inte bara festligheter i Emmaboda folkets hus utan även på Nya Hotellet och dåvarande församlingshusen. I Folkets hus gavs det bl a en stor revyföreställning av ett amatörsällskap från Nybro med Madesjö-Gusten i spetsen. 

Även midsommarafton var en dag då det kom mycket folk till Folkets park.Det varade fram till 30-talet då hembygdsgården på Bökön kom till och därefter överfördes arrangemangen på midsommaraftonen dit.

Källa: Emmaboda 10 minuter- Erik Ottosson.


Inga kommentarer: