söndag, mars 02, 2014

Landstingsgruppens nyhetsbrev februari

Måndagen den 3 februari sjösattes den rödgröna majoritetens satsning på Sveriges bästa sjukhusmat. Måltidsvärdar serverar nu nylagad mat till patienterna på Länssjukhuset i Kalmar. Från att tidigare ha kylts ner och brickdukats portionsvis, serveras nu sjukhusmaten nylagad på länssjukhusets avdelningar. Måltidsvärdar serverar maten för att bidra till en trevlig måltidsmiljö, som ska öka aptiten och välbefinnandet hos patienterna.

Verksamhetsbesöken som den rödgröna majoriteten genomför varje vår har fortsatt under februari liksom arbetet med majoritetens riktlinjer inför kommande budget. Båda delarna fortsätter också ett par månader till.

Under februari firades att Landstinget i Kalmar län har haft den bästa tillgängligheten i landet under 2013. Det är ett fantastiskt resultat, som firades med tårta till all personal. Samtidigt får vi inte slå oss till ro och vara nöjda. Målet är och förblir att inte en enda patient ska behöva vänta onödigt länge för sin vård. Vi har exempelvis alldeles för långa väntetider på flera cancerdiagnoser och på detta område jobbar vi intensivt idag.

Jag påminner om att det söndagen 13 april blir det en heldagsutbildning på Oskarshamns sjukhus för blivande landstings- och kommunpolitiker. Sista anmälningsdag är måndagen 31 mars på kaj.raving@ltkalmar.se. Även om man redan har anmält intresse så är det ändå viktigt att anmäla om man tänker delta.

Utbildningen kommer att hållas av Ragnar Olsson och vänder sig till alla som kan komma ifråga för ett parlamentariskt uppdrag inom landstinget eller någon av distriktets kommuner. Utbildningen kommer att vara ganska grundläggande och beröra rollen som förtroendevald, hur kommuner och landsting är organiserade, hur man kan agera politiskt, hur man kan arbeta internfeministiskt, och en hel del annat.

Det finns också goda möjligheter att påverka innehållet genom att kontakta Ragnar med frågor och/eller synpunkter kring vad som bör vara med. Detta gör man på ragnar.olsson@lnu.se innan 31 mars. Därefter skickas ett färdigt program ut till dem som anmält sig.

Kaj Raving, politisk sekreterare
Vänsterpartiet Kalmar län

Inga kommentarer: