tisdag, mars 04, 2014

I krisens Ukraina måste man se med två ögon

Sen demonstrationerna i Ukraina började för några månader sen avsattes den 22 februari presidenten Yanukovych och ny regering formerades. Det högerextrema partiet Svoboda tilldelades fyra ministerposter. Det handlar om Vice premiärminister (Oleksandr Sych), försvarsminister (Ihor Tenyukh), jordbruksminister (Ihur Shvayka), miljöminister (Andriy Mokhnyk) och posten som riksåklagare (Oleh Maknitskyy). Här kan ni läsa mer Expo- högerextremister i Ukrainas nya regering och Från marginalen till regeringen

Borde inte alla se Nazister som den stora orsaken till allt ont? Tydligen inte eftersom man sällan hör någon större invändningar från andra regering emot detta utan det är enbart ryssens fel att krisen trappats upp. Denna undfallenhet som vi såg i Tyskland på 30 talet kanske håller på att upprepas i Ukraina? Så krisen i Ukraina handlar inte om att välja sida det handlar om att fördöma det som ska fördömas. Nazism och den ryska militära upptrappningen. Jag kommer upprepa detta att man måste se med två ögon. Man håller just nu på att legitimera en regim bestående av nazister i Europa.

Judiska organisationer i Ukraina har under krisen uttryckt stark oro för de antisemitiska stämningarna. Carl Bildt tror att han och EU har hela läget under kontroll, han lugnade oss: i agenda oi söndags.”Jag har varit där flera gånger och pratat med dem.” Men det har dom inte. En synagoga i staden Zaporizhia skall ha brandbombats i början av förra veckan.

Carl Bildt hade inte sett något oroväckande alls i den rätt splittrade oppositionen, att svenska nazister nu ordnar resor för frivilliga till Ukraina är ingen slump De svenska patrioterna reser till Ukraina för att hjälpa till med bygget av en prydlig nationalism som skall bli till förebild för alla europeiska högerkrafter. Vi har alla anledning att se med oro på fler än ett sätt av händelseutvecklingen Ukraina.

Inga kommentarer: