tisdag, september 03, 2013

Lindås/ Långsjö derbyvann utan att förta sig

Lindås/Långasjö hade inga probelm att vinna kvällens lokalderby borta mot Emmaboda IS. Hela 6-1 blev det efter 4-0 i paus. Redan efter 25 minuter stod det 3-0 och då var praktiken matchen redan avgjord. L/L tog tag i taktpinnen direkt och Emmaboda hade förtvivlat svårt att skapa chanser och L/L staffade hemmalaget skoningslöst när man slarvade i försvaret. Det gjorde att dramatiken försvann tidigt och en solklar L/L seger blev ett faktum. Emmabodas reducering kom i den 89 minuten på en frispark och betydde 1-6 och gjordes av Sebastian Abrahamsson på en frispark. 0-1 Daniel Håkansson 13:e minuten, 0-2 Anton Malmqvist 19:e minuten 0-3 Christoffer Pumplun 25:e minuten, 0-4 Anton Malmqvist, 0-5 Ola Karlsson, 0-6 Johan Börjesson 80 minuten.

För Emmabodas del ser det mer och mer mörkt ut efter förlusten. Åtta poäng upp till kvalplats gör att det mer eller mindre ser kört ut för de gulsvartrandiga. Lindås/Långasjö tar däremot sikte mot toppen där man är en poäng bakom kvalplatsen och fyra upp till serieledarna Glömminge.