måndag, juli 04, 2011

Vänsterpartiet i Almedalen

Den 3-10 juli arrangeras politikerveckan i Almedalen. Vänsterpartiet hälsar alla som är i Visby välkomna till Almedalen under vår dag den 5 juli. Vi har ett tält framför stora scenen full med seminarier hela dagen. Och så Popvänstern på restaurang Effes på kvällen. Nedan följer programmet.

Program Vänsterpartiets dag i Almedalen tisdagen den 5 juli

11.00
Presskonferens med Lars Ohly

12.00
Vad ska vi göra åt bostadssegregationen?
Invånarna i Sveriges storstäder blir alltmer uppdelade efter klass och etnicitet. Hur ska vi göra för att komma till rätta med bostadssegregationen?
 Deltagare: Göran Cars, professor KTH, My Malmeström-Sobelius, jagvillhabostad.nu, Ann-Margarethe Livh (V) Stockholms kommunfullmäktige, Mats Pilhem (V), Göteborgs kommunfullmäktige, Anneli Philipsson, hyresgästföreningen Malmö
Moderator: Amineh Kakabaveh

13.00
Jämställdhet på jobbet
Vill vi bli jämställda på riktigt är arbetet en av de viktigaste platserna att rikta våra blickar mot. Hur kan vi uppnå ett arbetsliv där kvinnor och män deltar på samma villkor?
Deltagare: Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för (V), Joa Bergold, utredare på Arbetslivsenheten på LO,
Moderator: Ida Gabrielsson

14.00
Hälsa har kön
Hur påverkar kön och genus vår hälsa? Vi lever allt längre, men sannolikheten för att ha en god hälsa är inte jämnt fördelad mellan könen. Trots att kvinnor lever längre har de i många avseende sämre hälsa och får oftare sämre vård än män. Vad beror det på och vad vill Vänsterpartiet göra åt det?
Deltagare: Marie Danielsson, sakkunnig Socialstyrelsen, Ida Gabrielsson f d förbundsordförande Ung Vänster, Elise Norberg Pilhem, sjuksköterska, Vänsterpartiets representant i SKL:s Sjukvårdsdelegation samt ordförande i en Hälso- och sjukvårdsnänd i Göteborg.
Moderator: Agneta Blom

15.00
Blir du jämlik, lille vän?
Uppdelningen ökar mellan elever från välutbildade hem som väljer populära skolor och elever från mindre studievana familjer. Vad betyder det här för jämlikheten i samhället? Kom och lyssna på olika synpunkter i den här högst aktuella frågan.
Deltagare: Rossana Dinamarca, Ann-Charlotte Eriksson, vice ordförande Lärarförbundet, Samir El-Sabini - Sveriges Elevråds Centralorganisation – SECO, Metta Fjelkner, ordförande i Lärarnas Riksförbund
Moderator: Uje Brandelius

16.00
Riskkapitalbolag i välfärden, bra eller dåligt?
Allt fler skolor, förskolor, äldreboenden och vårdinrättningar drivs av privata riskkapitalbolag. Är det här en utveckling som är positiv eller negativ? Kom och lyssna på de olika synpunkterna i debatten.
Deltagare: Eva Cooper, Timbro projektledare, välfärd och reform, Robert Noord, Oppositionsråd (s) Haninge, Lars Pettersson, Generalsekreterare FAMNA, Ulla Andersson, riksdagsledamot Vänsterpartiet
Moderator: Emil Broberg

17.00
Vänstern och framtiden
Vilka är vänsterns framtida politiska utmaningar? Och hur ska ett modernt Vänsterparti angripa dessa? Detta och mycket mer samtalar Ida Gabrielsson, sammankallande i Vänsterpartiets framtidskommission och Ali Esbati, vänsterdebattör om under en intensiv timme
Moderator: Uje Brandelius

18.00
Ylva Olsson och Blå Moln Orkestern spelar på stora scenen

18.45
Ung Vänsters nyvalde ordförande Stefan Lindborg talar

19.00
Lars Ohly talar i Almedalen

20.00
Popvänstern
Kom och lyssna på after speech- intervjun med Lars Ohly, mingla med Popvänstern och lyssna på Gotlands nyaste pop i form av Clara Klingenström.
Plats: Restaurang Effes Adelsgatan

Inga kommentarer: