onsdag, september 29, 2010

Match mot Mörlunda

Johansfors kvalspelar som jag nämnt tidigare mot Mörlunda GIF och det blir bortamatch för vår del på söndag. Matchen börjar kl.1500 på Lillesjö IP. Mörlunda ligger i södra delen av Hultsfreds kommun och nästan precis mellan Hultsfred och Högsby. Det är ca 10 mil till Mörlunda från Emmaboda.

Mörlunda spelade i Oskarshamn sexan och var sekunder från att vinna serien. I ren seriefinal förlorade man i sista omgången borta mot IF Stjärnan från Påskallavik med 1-0. Det hade räckt med oavgjort för Mörlunda för att laget hade varit ett Div.5 lag nu. Det tunga målet kom på övertid och innebar att Stjärnan vann serien och Mörlunda spelat kval mot oss.

Under säsongen har Mörlunda spelat 16 matcher och vunnit 12, 1 har slutat oavgjort och 3 förluster, 54-23 i målskillnad. Utan att veta så mycket om laget så är det ett bra lag och eftersom vi i Johansfors också är det så kommer det med största sannolikhet bli en jämn och dramatisk match på Söndag. En som kommer avgöras i en match likt en final med all de dramatiska förutsättningar som finns. Självklart tror jag på Johansfors seger för vår form är också hysteriskt bra just nu. Sen är det så att vi vann vår kvalplats i sista sekunden medan Mörlunda tappade sin serieledning i sista sekunden och det borde vara Johansfors som kommer stärkta till matchen. Men det är dock slutligen på den gröna gräsmattan det kommer avgöras och då har alla de teoretiska spekulatioenerna ingalunda någon betydelse.

Inga kommentarer: