söndag, januari 03, 2010

Bajen visade klass mot Sandviken

Hammarby fortsätter att vinna i Bandyns elitserie. Inte ens serieledarna Sandviken kunde stå emot de gröna bandylirarna från Södermalm när laget gästade Zinkensdamm i eftermiddags. 10-5 slutade matchen till Bajen efter att Hammarby legat under i paus med 2-3. En omdiskuterad situation uppstod i matchens inledning då SAIK:s Linus Pettersson fick matchstraff sedan domaren bedömt att hans klubba hamnat i Ulf Einarssons ansikte så att blodvite uppstod. Enligt den nya och omdiskuterade regeln om blodvite fick Linus Pettersson automatiskt matchstraff. I ärlighetens namn var det en mycket hårt dömd straff som Linus Pettersson fick.

Men Hammarby var skickliga på att utnyttja det numerära överläget även om första halvlek var tämligen jämn och där Sandviken ett tag ledde med 3-1 efter Hammarbys tagit ledingen med 1-0 efter 10 minuter genom Patrik Nilsson. Men på sju minuter mellan 22 minuten och 29 gjorde Sandviken tre mål och såg i det läget ut som en vinnare. Hammarby skapade en heldel chanser för att komma i fatt men bollen ville inte in förutom när reduceringen 2-3 kom i den 32 minuten genom Jesper Eriksson och det blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek fick Bajen dock utdelning på sina chanser och körde över Sandviken. Redan i den 49 minuten kom kvitteringen genom Stefan Erixon. Sen dröjde det ända till 60 minuten då Robin Sundin gav Bajen ledningen efter en fin pass av Ulf Einarsson. Fem minuter senare ökade David Karlsson på till 5-3 efter en hörna. Bajen fortsatte att trumma på och ett mer tröttkört Sandviken hade stora problem att freda sitt mål och i den 70 minuten kom också 6-3 genom Richard Koch.

Matchen avgjordes definitivt i den 77 minuten då först Sandviken fick straff men Christoffer Edlund sköt bollen i ribban. På kontringen därefter blev Patrik Nilsson nerriven i straffområdet och därmed fick Bajen straff. Patrik Nilsson tog själv hand om den och gjorde inget misstag och därmed stod det 7-3 på resultatavlan. Visserligen reducerade Sandviken omgående genom Magnus Murhén men matchen var vunnen för Hammarby.

Hammarby trummade på och var inte nöjda med målskörden hittills utan man ville ha mer. Mer kom också. 8-4 genom David Karlsson i den 81 minuten, 9-4 genom Stefan Erixon i den 82 minuten och 10-4 gjorde Rickard Koch i den 86 minuten innan Christoffer Edlund fastställde slutresultatet till 10-5 i den 88 minuten.

Hammarby vinner rättvist och man spelade på en hög nivå hela matchen. Man gav inte Sandviken en chans och var det bättre laget. Nu fick Sandviken spela nästan hela matchen med en man mindre och självklart påverkades resultatet av det. Men Bajen ska inte be om ursäkt för segern. Man visade att drömmen om guld inte bara är drömmar utan även realistiska. Lagbygget Hammarby börjar ge frukt och man är absolut på rätt väg.

Inga kommentarer: