torsdag, januari 29, 2015

Nominerade till Emmabodadagen 2015

De nominerade till årets Emmabodadag är nu utsedda. Förslag till alla kategorier har lämnats in av befolkningen i Emmaboda kommun och en jury har valt ut de nominerade. Precis som förra året har vi Folkets röst, den av de nominerade som fått flest röster av allmänheten vinner. Vinnarna presenteras på galan den 14 februari 2015 i Lindås.

Totalt finns sex kategorier: Årets Karl-Oskar, Årets Kristina, Årets Ungdom, Årets Bragd/Hjälte, Årets Framtidsutvecklare och Folkets röst. Folkets röst infördes 2012 och innebär att allmänheten kan rösta fram sin favorit bland alla nominerade. Förutom priskategorierna uppmärksammas också alla nyetablerade företag och årets förstfödda baby, Kulturskolans hedersomnämnande och Lions ungdomsledarstipendium. Nominerade till Emmabodadagen 2015 utses för något man uträttat under lång tid eller senast under december 2014.


ÅRETS KARL OSKAR
• Dennis Randewall, för sitt stora engagemang i Johansfors IF. Han har varit med om att arrangera turneringar, ordna isbana på vintern och startat upp ungdomsverksamhet i föreningen igen.
• Tommy Flemmingsson, har under årtionden varit drivande till att utveckla samhället i Emmaboda som aktiv i Emmaboda IS och Emmaboda samhällsförening.
• Jaen-Peter Gustavsson, för att han dels lagt resurser på renovera Pannhuset på Thelandergården till ett uppskattat café och dels utan vinstintresse anlagt en strand invid caféet.

ÅRETS KRISTINA
• Walla Carlsson, pastor i Gantesbokyrkan, är med och kämpar med insamlingar. Förra året körde hon en lastbil med julklappar till Litauen.
• Mai Melin, har i hela 75 år varit aktiv i Röda Korset och andra föreningar. Hon är en vital, skärpt och mycket plikttrogen föreningsmänniska som fortafarande arbetar regelbundet i Kupan i Emmaboda.
• Camilla Pettersson, är spindeln i nätet och eldsjälen i Vissefjärda GIF. Hon leder barngympa, skriver protokoll och är med om det mesta som rör föreningen.

ÅRETS UNGDOM
• Albin Andersson, för sina enastående prestationer i Triathlon: 2:a plats i ungdoms-SM och vinst i sin klass på Ironman i Kalmar. Hösten 2014 började han som en av fyra antagna på triathlongymnasiet i Motala.
• John Håkansson, började spela fotboll i Lindås BK:s lag P98. 16 år ung gjorde han som yngste målvakt genom tiderna allsvensk debut i Kalmar FF.
• Thea Fritsche, är ett stort framtidslöfte inom violin. Trots sin ringa ålder, 14 år, har hon genom hård träning utvecklat sin förmåga att hantera sin violin på ett mästerligt sätt.

ÅRETS BRAGD/HJÄLTE
• Mattias Eriksson, för att han hade sinnesnärvaro att köra av vägen med sin lastbil. Hans manöver räddade därmed livet på en medtrafikant.
• Jonas Brodd Rolfsson, är en hjälpsam ung man med ett stort hjärta. Han vågar visa upp sig i TV-programmet Biggest Loser och han visar vägen för andra på hur man kan förändra sitt liv.
• John Håkansson, började spela fotboll i Lindås BK:s lag P98. 16 år ung gjorde han som yngste målvakt genom tiderna allsvensk debut i Kalmar FF.

ÅRETS FRAMTIDSUTVECKLARE
• Musikfabriken. Med små resurser och kort tid har Musikfabriken i Långasjö förvandlat en såg till ett centrum för musikskapande. Med replokaler till ungdomar och inspelningsstudio siktar föreningen framåt med nya utmaningar.
• Hoshang Diliwi, är läkaren och entreprenören som ger invånarna i Emmaboda en aktiv hälsa och sjukvård genom sitt företag Emmakliniken. Han har skapat arbetstillfällen, spetskompetens och vård med god tillgänglighet.
• Gymhörnan har nästan öppet dygnet runt. Med sina fräscha lokaler och hjälpsamma personal har de fått många att komma igång med sin träning.

FOLKETS RÖST
Precis som förra året har allmänheten möjlighet att utse sin favorit bland de femton nominerade. Den av de nominerade som fått flest röster av allmänheten får utmärkelsen Folkets röst. Senast den 11 februari ska rösterna till Folkets röst vara inlämnade till Emmaboda kommun. Rösta gör man på kommunens webbplats.

OM JURYN
Juryn består av representanter från kommun, köpmän, näringsliv och föreningsliv och har som uppgift att bland alla förslag plocka ut tre nomineringar i varje kategori, och av dessa kora en vinnare.
Säkra din plats till årets händelse! Biljetter släpps den 4 februari och finns att köpa i receptionen på kommunhuset, Järnvägsgatan 28, till och med den 10 februari 2015.

Inga kommentarer: