tisdag, januari 27, 2015

Emmaboda kommun har deltagit i SKL.s mätning, kommunernas kvalitet i korthet

Det är tredje året som Emmaboda kommun är med i mätningen där man undersöker kvaliteten i kommunens verksamheter. Totalt har över 220 kommuner deltagit under 2014.

- Kvalitetsarbetet är ett ständigt arbete för kommunen och något som vi politiskt verkligen vill prioritera. Genom KKiK kan vi få en tydligare övergripande bild på hur kvaliteten är i våra verksamheter. Vi har områden som både är bra och mindre bra. Oavsett vilken nivå vi ligger på måste kvalitetsarbetet ständigt pågå men där vi ligger sämre till behövs det göras extra insatser, säger Ann-Marie Fagerström, kommunstyrelsens ordförande Emmaboda kommun.

På fyra områden i mätningen är Emmaboda kommuns resultat bland de bästa i Sverige:

  • Hur lång är väntetiden i snitt (dagar) för att få plats på ett äldreboende från ansökan till erbjudande om plats? Emmaboda hamnar på plats 3 med sju dagars väntetid
  • Hur många barn per personal är det i kommunens förskolor? Emmaboda är det 5 barn per personal. Lägst i landet 3,9 och högst i landet 7,0
  • Vilket resultat når elever i årskurs 3 i kommunen i de nationella proven? Emmaboda hamnar på plats 2 av kommunerna med 90 %. Högsta resultat är 93 % som en kommun har.
  • Hur stor är andelen inköpta ekologiska livsmedel? Emmaboda kommun använder 41 % och hamnar på plats 6. Högsta % har en kommun som hamnar på 50 %.
- Jag vill också ta tillfället i akt att tacka och berömma alla ute i kommunens verksamheter som gör ett fantastiskt arbete och dagligen arbetar med att hålla hög kvalitet i det arbete de utför. De mått som finns i KKiK-rapporten kommer vi även att använda oss av i vårt nu pågående arbete med att ta fram nya inriktningsmål för kommunen, säger Ann-Marie Fagerström.

Inga kommentarer: