fredag, januari 09, 2015

Filmhelg i Åfors




























Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor. Sune lyckas nämligen lura pappa Rudolf att fjällresan redan är betald - av inga mindre än Sophies familj. Väl på plats delar familjerna stuga, något som visar sig vara lättare sagt än gjort, medan Sune har ett mål: att vinna tillbaka Sophie!

I rollerna:
Morgan Alling, Anja Lundqvist, William Ringström, Julius Jimenez, Hanna Elffors Elfström, Kajsa Halldén.

Regi - Gustaf Åkerblom
Speltid - 90 min
Genre - Komedi, Familjefilm
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Sune i fjällen
Premiärdatum - 2014-12-19




























Följ med Tingeling och de andra Disneyälvorna i ett nytt spännande äventyr. Den roliga och begåvande djurälvan Vinka tycker inte man ska döma en bok efter omslaget - eller ett djur efter sin päls - så hon blir kompis med en stor och mystiskt varelse som kallas Önskedjuret. Tingeling och hennes vänner är dock skeptiska till det nya tillskottet i Älvdalen. Vinka måste lyssna på sitt hjärta och försöka få de andra älvorna att hjälpa henne att rädda Önskedjuret.

I rollerna:
Regi - Steve Loter
Speltid - 76 min
Genre - Animerad film, Animerad familjefilm, Äventyr, Barnfilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Tinkerbell: Neverbeast
Premiärdatum - 2014-12-19


























NIGHTCRAWLER är en pulshöjande thriller som utspelar sig i den baksida av Los Angeles som endast visar sig om natten. Jake Gyllenhaal spelar Lou Bloom, en målmedveten ung man som i sin desperata jakt på arbete fastnar för kriminaljournalistiken. När han hittar en grupp frilansande fotografer som filmar bilolyckor, eldsvådor, mord och annan förödelse, slår sig Lou in i den livsfarliga världen av "nightcrawling" - där varje polissiren är en skänk från ovan och offer omvandlas till dollar och cent. Med hjälp av Rene Russo som Nina, en veteran i den blodiga sport som kallas Los Angeles tv-nyheter, blommar Lou ut. I den oupphörliga jakten på spektakulärt material, får han själv huvudrollen i nattens nyhetsrapportering.

I rollerna:
Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton, Ann Cusack, Kevin Rahm

Regi - Dan Gilroy
Speltid - 117 min
Genre - Thriller, Crime
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Nightcrawler
Premiärdatum - 2014-11-28

Inga kommentarer: