lördag, oktober 01, 2011

Med en storseger avslutade Johansfors Emmabodasexan

Det dröjde länge innan första målet gjordes av Johansfors när Emmabodasexan avslutades i eftermiddag med hemmamatch mot Lenhovda. Den kom strax innan paus och blev halvlekens ena mål. Men sen exploderade JIF i andra halvlek och avslutade sexan på ett mycket snyggt sätt genom att göra sju mål så att matchen slutade 8-0. Det innebär att JIF är klara för kval till femman.

Första halvlek var inte mycket att hänga i julgrannen. Johansfors var det klart bättre laget och styrde och ställde efter behag ute på den soliga gröna gräsplanen på IP. Men man hade svårt att skapa några farligheter och Lenhovdas igelkottsförsvar var svårforcerat. Men när väl ettan kom genom att matchens två förgrundsfigurer Rikard Albertsson och Adam Wellrup visade upp sig för första gången under matchen så lossnade det rejält. Rikard Albertsson gjorde i den 40 minuten en genialisk passning till en påpasslig Adam Wellrup som styrde in 1-0 . De här två grabbarna hade en riktigt tidigt julafton fast de är två och halvmånader kvar till jul. När matchen var slut efter 90 minuter skulle Rikard Albertsson gjort fyra mål och Adam Wellrup gjort tre. Där emellan stack Niklas Karlsson och gjorde 7-0 på straff.

Andra halvleks första 15 minuter avgjorde hela matchen då JIF under denna tid gjorde fyra mål och sen var det kattens lek med råttan resterande 30 minuter. Faktum är att segersiffrorna kunde varit det dubbla om ser till chanserna som Johansfors skapade under matchen. Det som imponerar är den driv laget har trots ett kraftigt övertag. Man kommer i våg efter våg mot de panikslagna Lenhovdaspelarna som blev mer och mer frustrerande i takt med att målen trillade in. Det har sett ut så här på hemmamatcherna under höstsäsongen, eller vad sägs om denna imponerande svit, Älghult 9-0, Alsjöholm 10-1, Kosta 8-0 och så Lenhovda 8-0 , de ger hela 35-1 på de senaste 4 matcherna hemma på IP. Men de räckte bara till en tredje plats i serien och kval. Vann Serien gjorde Konga som slog Örsjö med 6-0 och tvåa kom Norrhult som slog Åseda hemma med 9-0. Jag gratulerar Konga till avancemanget till femman och jag har inte fått det bekräftat men jag har svårt att se att Norrhult inte skulle gå upp som en av de bästa tvåorna, så grattis till dem också.

Nu väntar kval och vad vi vet i dag så lottas det på måndag och att vi får bortaplan i den första kvalomgången som avgörs i en match. Segraren går vidare till slutkval mot ett av DIV 5 lagen som hamnat på kvalplats och det hela avgörs i dubbelmöte.