fredag, oktober 28, 2011

Äntligen är Bandyn i gång

Fem matcher i bandyn premiäromgång spelades i kväll och det blev som vanligt blandade resultat. Fjolårsfinalisterna Bollnäs mötte hemma nykomlingarna Kalix och vann med hela 8-1. Men de var först i andra halvleken som Bollnäs drog i från. I paus stod det bara 2-1 för hemmalaget och Kalix stretade emot bra då. Men redan efter 17 minuter i andra halvlek hade Bollnäs gjort fem raka mål. Ville Aaltonen blev tre målskytt för Bollnäs.

Mer om matchen:
Bollnäs hemsida
Matchfakta

Edsbyn hade heller inga större bekymmer då man gästade Västerås för match mot Tillberga. 2-7 slutade matchen och har var det tvärtom att Edsbyn avgjorde i första halvlek då man gick till pausvila med 1-5. Två tvåmålskyttar hos gästerna denna premiärkväll blev Mattias Hammarström och Jonas Edling.

Mer om matchen:

Edsbyns hemsida
Matchfakta

I nya SAPA Arena tog Vetlanda i den historiska första seriematchen emot Broberg och det blev  seger med 7-5. Det var dock Broberg som började bäst och ledde med 0-2 en bit in i första. Men två snabba VBK mål efter lite mer än en halvtimmes spel gjorde att hemmalaget kom in i matchen och detta utnyttjade man i andra halvlek. På tio minuter mellan 60- 70 minuten gick VBK från 3-3 till ledning 6-3, en ledning man sedan inte släppte. Konstantin Aklestin och Björn Einarsson gjorde två mål vardera för Vetlanda och Ted Bergström gjorde två mål för Broberg. 1239 personer såg denna historiska match på SAPA-Arena.

Mer om matchen:
Vetlandas hemsida
Brobergs hemsida
Matchfakta

GAIS gjorde sin första match någonsin i bandyns finrum och den skedde på finalarenan Studenternas i Uppsala mot Sirius. Det blev en jämn och målfattig match som slutade 1-1, bägge målen gjorda i andra halvlek. Historisk målskytt för GAIS blev Lars Karlsson på straff i den 54 minuten.

Mer om matchen:
GAIS hemsida
Matchfakta

Inga kommentarer: