torsdag, maj 08, 2008

Grillning med Lars Ohly

Vår partiledare Lars Ohly besökte i dag Nybro. Först så besöktes Nybros gymnasieskola där han träffade eleverna där för givande samtal.

På kvällen så var det grillträff i stadsdelen Kungshall i Nybro där lokalavdelningen bjöd på grillkorv och fika. Från Emmabodas vänsterparti så var jag, Mikael Nilsson och Jonny Olsen närvarande på det trevliga arrangemanget.
















Jonny Olsen med korven i högsta hugg.
















Lars Ohly talar med några av de många som besökte grillträffen.






















Lars höll ett kort spontant tal som handlade om två ämnen. Den första behandlade den pågående vårdstrejken där han än en gång gav de strejkande vänsterpartiets stöd. Det gäller att visa att man menar allvar när man säger att man vill kämpa för högre löner i kvinnodominerade yrken.

















Den andra frågan han tog var utförsäljningen av välfärden. Han tog b la upp den privata cancerkliniken RayClinic Cancer Center och det privata barnsjukhuset Martina vid Sophiahemmet i centrala Stockholm. Martina tar bara emot barn som har tecknat en privat försäkring. Dessa två enheter är ett hot mot den generella välfärden och ett stort steg mot en amerikaniserad sjukvård i Sverige.





















Vänsterpartiets i Nybros ordförande Kaj Raving i sin vackra snygga t-shirt























Emmaboda Vänsterpartis ordförande Mikael Nilsson njöt av det vackra vädret och alla människor han talade med under grillträffen i Nybro.



Jag vill tacka Nybros Vänsterparti för det mycket trevliga arrangemanget som hade lockat många besökare.

Jag själv hann diskutera vårdnadsbidrag med Nybros ledande kristdemokrat Sivert Hugosson som hittat till Vänsterns grittträff, Med en kvinnlig besökare diskuterade jag behovsprövad barnbidrag som jag inte tycker vi ska införa, Rödebydommen där pappan som sköt 15 åringen friades i veckan och slutligen den fria konsten med en annan kvinna från Nybro. Det var trevliga diskussioner i den stålande solens värmande hand. Precis som man vill att det ska vara.

2 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Ruggigt snygg t-shirt där ;-)

Kul att ni kom dit! Hoppas ni hade det trevligt, det hade jag iaf.

Nicke Grozdanovski sa...

man är lite avundsjuk på den T-shirten :-) en sådan vill man ju ha...

Vi hade en trevlig afton och ni gjorde det bra med arrangemanget och det var en mycke bra idé att ordna en grillning med Lars Ohly.

Kul och se att de kom så mycke folk dit.