fredag, maj 30, 2008

Johansfors härliga Alsbo Classico kväll

Johansfors vann helt rättvist kvällens Alsbo Classico på Bruksvallen över Bodabruk med klara 7-0. Bakom de siffrorna döljer sig tre utvisningar samtliga drabbade hemmalaget, sju gula kort som fördelades på fyra för Bodabruk och tre för Johansfors. Även om siffrorna stack iväg i takt med att Bodabrukspelarna fick se det röda kortet och fick duscha i förtid så var det ingen snack om vilket lag som var det bättre.

Matchen började dock som förväntat med två lag som ville mycket och det var tufft och en hård kamp nere på plan. Domaren Jörgen Stånggren från Kalmar hade lite att göra i början. Men det var Johansfors som fick det viktiga 1-0 målet redan efter 10 minuter genom Oskar Ahlström som kom först i närkamp men tack vare att bollen tog via bodabackens ben så fick den en konstig bana som ställde Bodabruks målvakt helt. Matchen fortsatte att vara tuff och domaren började ta upp den gula ostskivan för att stävja ev. urspårning. Därmed inte sagt att det var en ful match men det kunde bli om det hade fortsatt utan att domaren ingrep.

Johansfors har just tagit ledningen med 1-0

Det var en händelserik första halvlek där JIF inte spelade på topp som vanligt men ändå bättre än de tidigare första halvlekarna. Men fortfarande är det lite virrigt stundtals i försvaret. Bodabruk hade en boll inne men den blev bortdömd för offside. En stund senare blev Adam Wellrup nermejad av en utrusande Bodabruk målvakt strax utanför straffområdet. Rött kort trodde man att resultatet bli för Thomas Elmgren i Bodamålet, men domaren nöjde sig med det gula kortet.

Det var riktig derby första halvlek

Matchen stod och vägde när Oskar Ahlström slog till igen och gjorde 2-0 efterminuter. Det innebar att JIF nu kunde spela avslappnat och ha matchen precis där man villa ha den. Resultatet stod sig halvleken ut.

Välförtjänt halvtidsvila.

Andra halvlek är Johansfors starkaste halvlek så även denna derbyafton. Men det var trots det Bodabruk som var ytterst nära att reducera precis i början av halvleken. Men Axel i målet var beredd och sträckte på sin långa kropp och fick fingerspetsarna på bollen och tippade den till hörna. Sen började mardrömmen för Bodabruk och det var när Stefan Widstrand i en närkamp fällde Adam Wellrup i straffområdet. Jag personligen såg att domaren först viftade med ett gult därefter det röda eftersom jag trodde att Widstrand redan hade ett gult kort. Men detta förnekas bestämt från Bodalägret som menar att spelaren fick rött direkt. Men läser man på Bodas hemsidas matchfakta så står faktiskt Widstrand med som varnad så jag vet inte vem som har rätt. Min åsikt är att det var värt ett gult kort och hade han ett innan så är det ju utvisning men det är absolut för hårt att få ett rött direkt som Boda hävdar att han fick. Straff blev det dessutom och där var Peter Andersson säkerheten själv. 3-0 till JIF.

Matchen är avgjord. Peter Andersson har just gjort 3-0 på straff.

Fyra minuter senare var det dags igen. Denna gång är det Bodas reservmålvakt Thomas Elmgren som egentligen borde åkt ut i första halvlek som inte hänger med utan brottar ner Johansforsspelaren i straffområdet. Ny straff och en ny utvisning, denna gång solklar fast det tycker inte Bodabruk spelarna och vissa i publiken som är i uppror nu mot domaren Stångren. Axel Karlsson vår utmärkte målvakt kliver fram mot straffpunkten och slår in 4-0 hur säkert som helst. Axels första mål i A-laget.

Efter alla utvisningar för Bodabruk var det naturligtvis spel mot ett mål resten av matchen.

Ytterligare ett rött kort fick Bodabruk åtta minuter senare då Janne Larsson fick sitt andra gula kort efter en tackling på mittplan och därmed per automatik även rött kort. Följden blev att Bodabruk fick avsluta de sista 20 minuterna med sju utespelare och att matchen var över. Johansfors spelade nu säkert och inte för fullt. Det blev ytterligare tre sköna JIF mål. 5-0 gjorde Andreas Klevtun efter 77 minuter, 6-0 gjorde Peter Andersson hans andra mål i den 79 minuten och Oskar Ahlström avslutade målorgien genom att göra sitt tredje och därmed hattrick i den 83 minuten.

Derbyfighten kom av sig i andra halvlek när Johansfors gjorde som de ville mot ett decimerat Bodabruk

Resultattavlan talar sitt tydliga språk. Detta var Johansfors härliga Alsbo Classico kväll.

Man kan säga att detta var derbymatchen, Alsbo Classico, som kom av sig. Matchen var upphaussade bland oss bloggare och även i media. Tidningen Östra Småland hade Alsbo Classico som veckans match och full bevakning. En halvlek var det riktig derby på plan. Tufft spel och två lag som ville vinna derbyt. Jag skrev inför matchen att det lag som kan balansera mellan prestation och vilja har stora chanser att vinna årets första Alsbo Classico. Den kunnandet hade Johansfors och inte Bodabruk och det var det som avgjorde matchen och gjorde att Boda fick tre röda kort i andra halvlek. Inget av kortet var heller fel utan klara utvisningar, förutom den första i så fall men fick han gult kort efter att fått ett tidigare så är det utvisning. Men jag kan hålla med om att dessa utvisningar förstörde derbykänslan för oss alla, men vi i Johansfors ska inte skämmas för det alls utan glädja oss för segern och tre sköna poäng.

Johansfors visade att man vill vara med och slåss om seriesegern. Man genomför en bra och stabil match där man var numret större än Bodabruk denna kväll. Alla förtjänar ett stort beröm för arbetsinsatsen och viljan. Extra stort grattis till Oskar Ahlström för sina tre mål och Axel Karlsson som både håller nollan och gör sitt första mål. Även till Dennis Randewall som slapp gå hem från Boda efter matchen.

Axel Karlsson hade all anledning till sitt härliga leende. Inte nog med att han höll nollan i matchen han fick dessutom göra mål i kväll. Målet betydde 4-0 och kom på straff. Axel första mål i A-laget. Stort Grattis från mig.

Min Blogg antagonist Markku Ahonen hade lätt att hålla sig för skratt efter matchen. Man kan lite skämtsamt säga att han såg RÖTT efter matchen av naturliga orsaker. Men jag är övertygad att han och Bodabruk kommer igen. Så lätt ger de inte upp.

Broder Daniel var besviken men revanschsugen efter matchen
Vill till slut ge Bodabruk ett stort plus för de bjöd båda lagen och vi andra antagonister på korv efter matchen. Det uppskattas mycket och gott var det.