fredag, augusti 18, 2017

Emmaboda VIsfestival- Caj Karlsspn

Caj Karlsson är från Hällevik men kommer ursprungligen från Hasslö. Han har gedigen meritlista som artist, Caj Karlsson startade skivkarriären med bandet Sinn Fenn, inspirerade av irländsk folkmusik men med rötter i svensk vistradition.

2004 solodebuterade Caj Karlsson tillsammans med Världens bästa band. Albumet Gud straffar somliga med en gång blev en försäljningsmässig framgång.

Caj Karlsson är socialist och hans texter behandlar ofta människor i samhällets utkanter, men tar också upp sångarens problematiska förhållande till sig själv, sin familj och sina vänner. I augusti 2006 visades tv-dokumentären "Caj och hans demoner" på SVT. Den skildrade bland annat sångarens svåra kamp mot sitt alkoholmissbruk.

I november 2006 släpptes hans andra album När sanningar tränger sig på och hösten 2007 släpptes ett begränsat antal exemplar av det tredje albumet Rapport från dårhuset och såldes till fansen vid spelningar. Den släpptes officiellt den 9 januari 2008.

Duettalbumet Tillsammans med mig släpptes den 1 april 2009. Där sjunger han duett med bland andra Mikael Wiehe, Stefan Sundström, Anders F Rönnblom, Staffan Hellstrand, Lars Demian, Frida Öhrn och Lasse Tennander.

Under 2011 bildade Caj Karlsson och Johan Glössner duon Revolver Blå och släppte skivan "Sjunde vågen".

I början av juli 2015 släppte Caj Karlsson & Revolver Blå plattan "Kan inte minnas" där bland annat Thorsten Flinck gästade på en av låtarna.

Caj Karlsson är också medlem i musikerkooperativet Branschen. 

En spelning med tänkvärda och självutlämnande texter som verkligen berör. Men märker också att Caj mår bra för hans humor och mellansnack får igång publiken. En fantastisk bra spelning av Caj som leverarade fulländig musik till Emmabodaborna. Han hade med sig Anna Knutsson i en av låtarna i en underbar duett. 

 Anna Knutsson

Inga kommentarer: