måndag, april 21, 2014

Raset fortsätter för Emmaboda IS

Premiären i den sydöstra femman blev inte som Emmaboda IS hade tänkt sig. Emmaboda som förra året ramlade ur fyran behövde en bra start för att få självförtroende in i laget så att man kan hejda det fria fallet som laget befinner sig i. Motståndarna på Emmaboda IP var Rockneby IK som förra säsongen slutade på femta plats i serien. Det blev förlust med 1-2 efter 1-1 i paus. Matchen var jämn och med tanke på att det var premiär var den välspelad mellan två lag som ville framåt. Efter ca 10 min får Rockneby en hörna som leder fram till en straff då en Emmabodaspelare trycker bort Sebastian Myren med en rejäl knuff i ryggen. Straffen slår Patrik Magnusson in på ett behärskat sätt. Båda lagen försökte skapa chanser men försvaren höll undan. På övertid för Emmaboda en hörna och på den når Mattias Nilsson högst på och nickar in 1-1.

Emmaboda startar andra halvlek på ett bra sätt och får Rockneby i gungning men tyvärr saknas den rätta skärpan i avsluten. Bortalaget spelar också bra i försvaret och tillåter inte Emmaboda anfalla i lugn och ro. Matchbilden jämnar ut sig efter 65 minuters spel och Rockneby sticker upp med några halvfarliga lägen. I den 72:a minuten blir det rörigt framför Emmabodamålet och bollen hamnar tillslut hos Patrik Magnusson som trycker in Rocknebys andra mål för eftermiddagen. Efter bortalagets ledningsmål försöker Emmaboda lyfta upp laget för att nå en kvittering men tyvärr når man inte ända fram utan Rockneby kan hålla undan och bärga tre poäng hem.