fredag, april 25, 2014

Premiärextra- Inför Bäckebo GoIF- Johansfors IF






Så äntligen är det återigen dags för seriespel för Johansfors IF. Efter förra årets nedflyttning från femman är det nu dags att börja om i sexan där man hamnat i Nybroserien. Premiärmotståndare denna aprilfredag är Bäckebo GoIF på bortaplan.

Johansfors har i stort sett samma lag som i fjol. Några har dock slutat medan Elias Lennartsson från Alsjöholm samt Erik Wikell från Emmaboda IS är nya i truppen. Stefan Persson gör också comeback i JIF. Trots att laget ramlade ur femman tillhör inte JIF seriefavoriterna i årets Nybrosexa. Det faller på Flygsfors/Gadderås IF och Flerohopp att bära på favoritskapet. Men det tror jag kan passa Johansfors bra att slå lite ur underläge och därför tror jag på en bra säsong för JIF. Träningsmatcherna har slutat så här med Johansfors siffror först:
Skruv IF: 1-1
Orrefors IF: 1-4
Lessebo GOIF: 1-3
Örsjö: 1-0
Vissefjärda: 1-1

Våra motståndare Bäckebo spelade i Högsbyserien i fjol där man slutade femma med 32 poäng. 10 segrar 2 oavgjorda och 6 förluster, målskillnad: 59-32. Laget var hemmastarka i fjol med 7 segrar på nio matcher, 1 oavgjord, 1 förlust. Så det blir en tuff match för Johansfors. Bäckebos träningsmatcher har varit målrika:
Kalmar Kurdiska FC 1-5
Rockneby IK 4-2
Kalmar Södra IF 1-4
Orrefors IF 0-4

Vi får se hur matchbilden kommer se ut denna premiär där säkerligen nerverna och förväntningarna är på helspänn. Det gäller att få en bra start i serien och flyt med poängen. Inget av lagen är mer favorit än den andra så det är en öppen historia. Men vill Johansfors utmana i toppen gäller det att ta poäng i kväll.
Mitt tips är att Johansfors vinner med 1-3

Bäckebo borta sen 2000 (hemmalaget siffror först)

2012: 2-4
2007: 6-0
2005: 2-0
2001: 4-1

Övriga matcher omgång1.
Långemåla IF- Orrefors 0-1

Fagerhults AIK - Örsjö IF
Flerohopps GoIF - Älghults
Flygsfors/Gadd. IF - S:t Sigfrids IF

Kl 18:30 är det avspark på Bäckebi IP.

Inga kommentarer: