lördag, juli 28, 2012

Äntligen är OS i London i gång

OS spelens första dag bjöd på några skrällar i simningen och våra båda kvinnliga lag var i farten när fotbollslaget mötte Japen och Handbollslaget mötte Danmark. I bassängen så fick vi definitft se ett tronskifte när amerikanen Ryan Lochte vann 400 meter medley på lördagkvällen detroniserade han landsmannen Michael Phelps, som ju har dominerat sporten under de två senaste olympiaderna. Segertiden blev 4,05,18.och Phelps blev fyra och missade medalj.  Michael Phelps, som tog sex guld och ett brons i Aten 2004 och hela åtta guld i Peking 2008, behöver tre medaljer till för att bli den mest medaljbeprydde idrottsmannen i OS-historien. Visst finns chansen kvar men dagens fjärdeplacering måste ha inneburit ett brutalt uppvaknande för honom. För Lochte kan detta bli början för hans plats i simhistorien som en av de allra största.

I simbassängen tog sig ett av Sveriges stora medaljhopp Sarah Sjöström till final på 100 fjäril på tiden 57,27, före kinesiskorna Lu Ying och Jiao Liuyang. Totalt blev Sjöström fyra. Allra snabbast var storfavoriten amerikanska Dana Vollmer, som vann på 56,25 och satte nytt olympiskt rekord.

46-årige Jörgen Persson visade inga ålderskrämpor när han enkelt besegrade nigerianen Segun Toriola med 4-1 i set i sin sjunde OS-start.

Sveriges Fotbollsdamer fick 0-0 mot de regerande världsmästarna Japan och är därmed redan nu klara för kvartsfinal trots att de återstår en match i gruppspelet.

För handbollsdamerna gick det sämre i deras premiär. Matchen blev en riktig rysare, där lagen följdes tätt åt hela matchen, och Sverige ledde i halvtid med 10-8, även om Danmark öppnade starkast.

När tio minuter återstod av matchen var ställningen 16-16. En svensk utvisning bäddade för dansk offensiv och tre snabba mål ledde till dansk ledning 19-16. Sverige kom som närmast till 18-19, men fick se sig besegrade 21-18 när slutsignalen ljöd.

Henry Hurskainen bördig från Emmaboda, Sveriges enda representant i badmintonturneringen, förlorade tyvärr sin första gruppspelsmatch mot Kevin Cordon, Guatemala i Wimbledon Arena med 15-21, 21-12, 21-14.

Inga kommentarer: