lördag, juli 07, 2012

Allsång i Åfors

Allsång i Åfors genomfördes i går med ett fantastisk gensvar av de ca 50 talet som valt att komma till oss i Folkets hus. Detta var andra året i rad som vi Åfors Folkets husförening tillsammans med Algutsboda hembygdsförening arrangerade detta event. Allsångsledare var Diana Idensjö- Hagel som på scenen hade Odd Hagel och Magnus Ljungkvist.

Förutom välkända allsånger som t ex. Dansen går på Svinsta skär, Flottarkärlek, Det var en kväll i Juni och Idas sommarvisa hade vi även två tyska sånger som sjöngs av Åfors Folketshus föreningens vice ordförande Gudrun Schober, Hoch auf dem gelben wagen och horch was kommt von draußen rein. Publiken var med på noterna även på dessa två vackra visor.

Publiken trivdes under den 90 minuter som Allsången höll på med varm och glädjefylld ledning av Diana med sitt band.

Efter Allsången så dukade vi upp till fest nere i källaren där Taccobuffen väntade på de anmälda personerna. 32 stycken hade gjort det.

Slutligen vill jag tacka alla som kom till Allsången i går i Åfors Folkets hus. Tack till Diana Idensjö-Hagel, Odd Hagel och Magnus Ljungqvist för eran glada och underbara medverkan på scen. Tack också till Gudrun Schober som med en fantastisk vacker stämma sjöng de tyskasångerna. Tack till Gülsüm Koruk som fixade den goda Taccobuffen som vi fick smaka av efteråt. Tack också till Algutsboda hembygdsföreningen för ett gott samarbete.


Odd Hagel till vänster, Diana Idensjö Hagel på sång och Magnus Ljungkvist till höger.
Gudrun Schober
Allsångspubliken

Inga kommentarer: