söndag, januari 26, 2014

Vardagsrasismen får aldrig bli en normalitet

Sverigedemokraternas oförmåga att låta bli den "rasistiska syltburken" kommer titt som tätt upp till ytan. Dessa är förnämligt uppfiskade av sajten Inte rasist men... som granskar SD och avslöjar deras politiska beteende. Nu har detta även drabbat oss i Emmaboda då Mikael Svärdshammar som är ordförande i SD Södermöre som innefattar Torsås, Emmaboda och Nybro inte kunnat hålla fingrarna borta från "den rasistiska syltburken" I ett inlägg på Facebook skriver en person ”att jag ansökte nyss om socialbidrag för min hund. Han borde vara berättigad, för han är svart, lat och luktar illa, kan inte svenska och har inte en jävla aning om vem hans farsa är...”
Detta inlägg kommenterar Mikael Svärdshammar med ”den var bra, kanske skulle göra det för mina hundar med”.

I ett annat inlägg skriver en person att ”en våt dröm är ju att kunna få ge SVT-journalisterna sparken ut i det blå vid första bästa tillfälle. Samt dra in pressstödet till slaskpressen. Samt åtala hela 7-klöver­högen för landsförräderi och grov trolöshet mot huvudman. Snoka upp alla gömda islamister på myndighetsposter och slänga ut dem därifrån”.
Ett inlägg som Svärdshammar kommenterar med ”Det är du inte ensam om!”.

Man kan ju fundera på varför dom aldrig lär sig. Vuxna människor vars beteénde är fullständigt idiotiskt och att låta bli att lufta sina fördomsfulla främlingsfientliga värderingar är tydligen väldigt svårt för Sverigedemokrater i allmänhet och Mikael Svärdshammar i synnerhet. Han hade alla möjligheter att fördömma vad den andre skrev men han valde i stället att hålla med och även komma med ett eget inlägg. Detta är en man som förmodligen tänker kandidera till fullmäktige i Emmaboda i årets val och det är väldigt anmärkningsvärt hur lätt dessa sverigedemokrater triggas upp bara man nämner ordet flykting, invandrare utomeuropeisk, islam eller något annat som enligt deras skeva föreställningsvärd inte passar deras sk svenska mall.  Det är viktigt att väljarna vet vad dom röstar på.  Säger man att man att man ska rösta på SD för att dom ska röra om i grytan så har man väldigt svaga och ohållbara argument för att göra det. Man ska veta att man bidrar till att göra rasismen och främlingsfientligheten rumsren och tycker man så ska man naturligtvis rösta på SD men tycker man inte det ska man nog helst låta bli.

Vi som har en annan människosyn får aldrig låta detta bli en normalitet och en axelryckning. Vi måste säga ifrån när som helst det främlingsfientliga värderingarna visar sig inte minst vardagsrasismen som Svärdshammar ger utryck för oavsett om det är i fullmäktigesalen, busskön, fikarummet på jobbet eller var den än visar sig. Jag och vänsterpartiet lovar och svär att aldrig låta oss tystas av dessa åsikter. För oss kommer dom aldrig att bli normalitet i samhället. Känner du som läser, liksom vi gör, en ilska över dessa rasistiska mörka moln som finns i samhället så är du välkommen att bli medlem i vänsterpartiet där du kan tillsammans med oss göra skillnad. Klicka på länken för att komma in på medlemsidan Välkommen.

Inga kommentarer: