lördag, januari 11, 2014

Kongressutalande- Solidaritet istället för girighet

Idag antog Vänsterpartiets kongress valstrategin för 2014. I fokus står en samhällsutveckling som bygger på solidaritet istället för girighet.
Den röda tråden i valstrategin är en politik grundad i solidaritet istället för girighet. Det kommande valet kommer att innehålla tydliga alternativ för Sveriges framtid. Vinstslöseriet i välfärden kommer att blir den viktigaste frågan i valet för Vänsterpartiet. Strategin antogs efter en lång och livlig debatt som visar på den stora bredd och engagemang som ryms i partiet, för vinstfrågan men också för alla andra frågor som Vänsterpartiet driver. Det engagemanget bär vi med oss i valrörelsen och även under kommande mandatperiod.

- Vi står vid ett avgörande vägskäl mellan ett samhälle som har solidaritet och medmänsklighet som drivkraft eller ett som drivs av girighet, säger Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiordförande.

- Vårt uppdrag är att göra Sverige till ett land där alla ges samma möjligheter. Valstrategin stärker Vänsterpartiet som det tydliga alternativet i politiken, något som allt fler upptäcker. Nu är vi redo för valet, säger Ulla Andersson, vice partiordförande (V).

Inga kommentarer: