torsdag, januari 09, 2014

Filmhelg i Åfors

Ett nytt år har börjat och till helgen har vi i Åfors Folkets hus årets första filmhelg där vi visar tre högklassiga filmer.  Vi börjar på fredag den 10 januari då vi visar:


























1. Hundraåringen som försvann Handlingen följer, med humor och värme, en man som firar sin hundrade födelsedag genom att ge sig ut på en resa genom Sverige - en färd som också rymmer en återblick i 1900-talets historia.


























2. På lördag kl 16:00 visar vi Emil och Ida i Lönneberga och dessa två figurer behöver ingen närmare presentation,
Det är en fantastisk välgjord tecknad film som bygger på historierna i böckerna "Emils hyss nr. 325", "När lilla Ida skulle göra nya hyss" och "Emil med paltsmeten" och Björn Bergs bokillustrationer. För manus står Hans Åke Gabrielsson och musiken är komponerad av Georg Riedel. Följ med när han gör sitt 325:e hyss, täljer sin hundrade trägubbe och får sitta i snickarboden för hyss som han inte själv har gjort.


























3. På söndag avslutar vi filmhelgen med att visa Hobbit 2. Den andra filmen i trilogin baserad på J.R.R. Tolkiens omåttligt populära mästerverk "Hobbiten". I Hobbit: Smaugs ödemark, fortsätter äventyret och vi får följa Bilbo Bagger (Martin Freeman) som tillsammans med trollkarlen Gandalf (Ian McKellen) och de tretton dvärgarna, ledda av Thorin Ekensköld (Richard Armitage) ger sig ut på ett storslaget uppdrag för att återvinna dvärgarnas förlorade kungadöme Erebor.

Vi hoppas på många besökare som passar på att nu efter storhelgerna förgylla årets första "vardagshelg" med att gå på bio och se tre bra filmer. Ju fler som kommer desto roligare är det för alla.

Inga kommentarer: