fredag, januari 22, 2016

Nu blir Vänsterpartiets förslag om sommarlovsstöd verklighet

Regeringen har beslutat att införa ett sommarlovsstöd så att kommuner kan ordna aktiviteter för barn. Förslaget kommer ursprungligen från Vänsterpartiet. Jonas Sjöstedt presenterade det på Vänsterpartiets dag i Almedalen 2015. Sommarlovsstödet är en av de välfärdsreformer som partiet har fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.

– Barn har rätt till härliga somrar med meningsfulla aktiviteter. Sommarlovsstödet gör stor skillnad för tiotusentals barn som annars inte kommer iväg på några bra aktiviteter. Hela samhället vinner på att barn inte lämnas ensamma under sommaren utan något vettigt att göra, säger Jonas Sjöstedt.

Från och med i år kommer kommuner kunna söka statliga pengar för sommaraktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. 200 miljoner kronor avsätts i budgeten för detta ändamål. Aktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Detta finns med i den budget som kommunfullmäktige i Emmaboda röstade för i november. En budget som vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna lade fram för 2016. Miljöpartiet röstade för denna budget. En mycket viktig välfärds satsning. Nu blir Vänsterpartiets förslag om sommarlovsstöd verklighet!

Inga kommentarer: