fredag, oktober 09, 2015

Filmhelg i Åfors

Biohelg i Åfors är på tapeten denna helg. Det är tre högoktaniga filmer som visas. Välkomna


Astronauten Mark Watney (Matt Damon) blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka. Baserat på en bästsäljare i regi av Ridley Scott och med Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover m.fl. i roll-listan.

I rollerna:
Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover

Regi - Ridley Scott
Speltid - 142 min
Genre - Thriller, Science Fiction, Äventyr
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Martian
Premiärdatum - 2015-10-02


Flerfaldigt prisbelönad, Oscarsnominerad animation för hela familjen. Havets sång (Song of the Sea) är berättelsen om Ben och hans lillasyster Saoirse och deras fantastiska resa fylld av myter och magi för att hitta tillbaka till sitt hem i havet. Saoirse har tappat sin röst och som den sista levande älvan måste hon sjunga havets sång för att rädda sitt folk från att gå under för alltid. En film för barn mellan 6 och 10 år med familjer.

I rollerna:

Regi - Tomm Moore
Speltid - 94 min
Genre - Animerad film, Animerad familjefilm, Barnfilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Song of the Sea
Premiärdatum - 2015-09-25

De självbiografiska böckerna om Katitzi gjorde Katarina Taikon till en av våra mest lästa och älskade författare. Innan dess hade hon gjort sig känd som en karismatisk kämpe för mänskliga rättigheter. Genom unika bilder får vi följa ett fascinerande livsöde som gjorde ett tydligt avtryck på Sverige under åren då folkhemmet växte fram och den grupp som lämnades utanför - romerna.

I rollerna:
Katarina Taikon, Rosa Taikon, Martin Luther King, Olof Palme m fl

Regi - Gellert Tamas, Lawen Mohtadi
Speltid - 94 min
Genre - Dokumentär
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Taikon
Premiärdatum - 2015-10-02

Inga kommentarer: