söndag, februari 15, 2015

Paddington och Laggies i Åfors i dag

























Paddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom med en etikett knuten runt halsen där det står "Ta hand om den här björnen. Tack." De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad...

I rollerna:
Skådespelare: Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Peter Capaldi, Ben Whishaw, Sally Hawkins, Jim Broadbent, Julie Walters, Madeleine Harris, Samuel Joslin. Svenska röster: Nassim Al Fakir, Johan H:son Kjellgren, Linda Ulvaeus, Pernilla Wahlgren, m.fl.

Regi - Paul King
Speltid - 95 min
Genre - Komedi, Familjefilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Paddington
Premiärdatum - 2015-01-16




























En romantisk komedi om hur det är att bli vuxen. Överutbildade och arbetslösa 28-åringen Megan (Keira Knightley) är mitt i en livskris. På väg in i vuxenlivet utan jobb och motivation står Megan och stampar i livet, medans hennes vänner lyckas med det mesta i vuxenvärlden. När hennes ungdomskärlek friar får hon panik och flyr. Hon gömmer sig hos sin 16-åriga kompis Annika (Chloë Grace Moretz) som bor med sin ensamstående pappa Craig (Sam Rockwell). Dessa tre personers liv flätas samman på de mest otänkbara sätt.

I rollerna:
Chloë Grace Moretz, Keira Knightley, Sam Rockwell, Kaitlyn Dever, Ellie Kemper, Mark Webber

Regi - Lynn Shelton
Speltid - 101 min
Genre - Komedi, Romantisk komedi
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Laggies
Premiärdatum - 2015-01-23

Inga kommentarer: