måndag, februari 09, 2015

Emmaboda kommun vald till en av Sveriges intressantaste offentliga arbetsplatser

Emmaboda kommun är tillsammans med nitton andra kommuner samt 100 företag utsedda som en av Sveriges mest intressanta kommuner/företag att göra karriär på 2015.

- Att vi har blivit utvalda att vara med som en kommun att göra karriär inom 2015 är fantastiskt roligt. Något som vi är mycket stolta över. Extra kul är att vi från början har blivit nominerade av en medarbetare för att vara med i urvalsprocessen. Det är ett bevis på att vi har ett mycket bra arbetsklimat med engagerade och duktiga medarbetare. En attraktiv arbetsplats för mig innebär ett verksamhetsnära ledarskap, ”högt i tak” och prestigelöshet, säger Maria Holgersson, personalchef Emmaboda kommun.

Juryns motivering
”Emmaboda kommun har de senaste åren mottagit ett flertal utmärkelser för sitt framgångsrika arbete inom en rad olika områden. Med 140 olika yrkesroller inom olika verksamheter finns det karriärmöjligheter för alla typer av kompetenser. Emmaboda kommun har satsat mycket på kompetensutveckling genom både utbildningar och initiativ som samarbetet med Regionförbundet. Kommunen arbetar också målmedvetet med miljöfrågor i projekt som Miljökalendern och det står klart att Emmaboda kommun är en av Sveriges mest intressanta offentliga arbetsplatser 2015.”

- Varje år utser företaget Jobtip Sveriges mest spännande företag att göra karriär på. Tusentals företag granskas och utvärderas utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, internationell räckvidd och hur vi arbetar med arbetsgivarvarumärket både inom och utanför organisationen. Efter att vi blivit utvalda kommer Jobtip göra en rikstäckande lansering av Karriärföretag 2015, säger Maria Holgersson.

Inga kommentarer: