söndag, juni 29, 2014

Välkommen Bäckebo till IP

I eftermiddag spelas den sista matchen för Johansfors innan vi tar sommaruppehåll. Nu vänder serien så vi ställs mot våra premiärmotståndare Bäckebo som vi förlorade emot med hela 1-6 i en märklig match. Bäckebo gick fram till 3-0 efter bara 13 minuter och innan paus stod det 4-0. Sen har Bäckebo ångat på rätt så friskt. Man ligger tvåa med 25 poäng på 10 matcher, åtta segrar, en oavgjord, en förlust, målskillnad 44-13. Bäckebo har tappat poäng mot Flygsfors hemma då man krossades med hela 0-8 och så 2-2 hemma mot Örsjö. Med andra ord har man vunnit samtliga bortamatcher som har varit fem till antalet. Bortamålskillnaden är fantastisk med 20-1. Så detta blir ingen lätt match för Johansfors. Men det blir ingen lätt match för Bäckebo heller som måste spela på topp om man ska åka hem med tre poäng. JIF är svårslagna nu och trots förlusten senast mot Flygsfors/Gadderås med 0-3 så fick serieledarna kämpa för segern.

Johansfors ligger sexa med 16 poäng och det är nio poäng upp till Bäckebo på kvalplats. Så lite grann är det sista chansen att haka på topplagen även Johansfors inte har den målsättningen i år så har man inget emot om så skulle bli fallet. Sen tror jag revanschlustan är stor efter mardrömspremiären i Bäckebo.  Fem segrar har JIF, en oavgjord och fyra förluster 25-22 i målskillnad.

Bästa målskyttar i Bäckebo är Isak Ziegenfeldt som gjort 12 mål och Jakob Hermansson som gjort sju. Henrik Ahlström har gjort nio mål för Johansfors

Jag tror det blir en jämn match med förhoppnings Johansforsseger men det blir tufft mot ett bra Bäckebo. Man måste spela noggrant och med kvalité med allt som Johansforsspelararna gör på plan. Sen måste man sätta sina chanser när dom dyker upp. Bäckebo måste trots detta anses vara favoriter men jag tippar återigen med hjärtat och tippar 2-1