tisdag, juni 24, 2014

Åk buss i Vilhelm Mobergs spår

Temat för årets En dag med Moberg är "Moberg som samhällskritiker" och äger rum i Moshultamåla gamla skola. Söndagen den 29 juni, dagen efter seminariet, kommer Emmaboda kommun och Vilhelm Moberg-sällskapet att arrangera en bussresa i Vilhelm Mobergs litterära fotspår med Brit Uppman som guide.

För tionde året i rad bjuder vi in till en givande dag i författaren Vilhelm Mobergs anda. Sedan 2005 samarbetar Emmaboda kommun med Vilhelm Moberg-Sällskapet kring evenemanget En dag med Moberg, vars syfte är att lyfta fram olika aspekter av Vilhelm Mobergs författarskap men också visa på den bygd som har inspirerat honom i hans diktning. I år uppmärksammar vi Vilhelm Moberg som samhällskritiker. Platsen för seminariet är Moshultamåla gamla skola.

- Det känns som att vi har fått ett bra bredd i programmet. Seminariet lördagen den 28 juni 2014 bjuder på fyra föreläsningar: med Kurt Mälarstedt, Anna-Karin Carlstoft Bramell, Johan Norberg och Ingrid Nettervik.

Söndagen den 29 juni arrangeras en bussresa i Vilhelm Mobergs litterära fotspår med Brit Uppman som guide. Resan utgår från Duvemåla kl 9.00 och vi besöker sedan Sjökvarn, Getasjö, Rörshult, Lidahult, Algutsboda kyrka och hembygdsgård (här serveras kaffe), Bidalite vägskäl, Rävkullen i Bökevara, Sutaremåla vägskäl, Högahult och Sutarekulla kvarn innan vi är tillbaka i Duvemåla kl 13.

- Vi har endast sex platser kvar till årets En dag med Moberg säger Görel Abramsson.


Inga kommentarer: