onsdag, juni 11, 2014

Henrik Ahlströms sista spark gav tre poäng i derbyt

Matchuret hade passerat 90 minuter och matchen stod 2-2 och båda lagen var på väg att inkassera var sin poäng i det blöta bruksderbyt. Då steg Henrik Ahlström fram och chippade in 3-2 och segermålet med två minuters övertid. Det blev matchens sista spark och tredje raka segern för hemmalaget.

Annars var det Orrefors som tog ledningen i den första halvleken genom Henrik Pettersson som i den 26 minuten lobbade in bollen över Patrik Nordström i JIF-målet. Första halvek var jämn med Orrefors som började bäst medan JIF sakta kom in i matchen efter 20 minuter. Lagen skapade några chanser var innan OIF:s ledningsmål kom. 0-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek var matchbilden detsamma som i första. Jämt, tätt och väldigt blött. Planen blev tungsprungen men båda lagen kämpade och vek inte ner sig. Johansfors såg dock mer och mer starkare ut och Stefan Petersson kvittrade rättvist i den 59:de minuten på ett distinkt vacker distanskott som letade sig in i mål bakom en chanslös Orreforsmålvakt. Johansfors fortsatte ha den hetare viljan och tog också ledningen i den 74 minuten genom den notoriske målskytten Henrik Ahlström som höll sig framme framför mål och petade in 2-1.

Orrefors lät sig inte nedslås av baklängesmålet utan flyttade upp laget och satte tryck på Johansforsmålet och fick utdelning tre minuter senare genom Linus Sjökvist som utnyttjade ett passivt JIF försvar och kvitterade till 2-2.

Det såg alltså ut som om matchen skulle sluta 2-2 men som bekant avgjorde Henrik Ahlström matchen med sista sparken när han gjorde säsongens nionde mål. Skön seger och då spelade det ingen roll att det ösregnade hela matchen. Det glömdes snabbt bort i segeryran.