torsdag, mars 10, 2016

Socialist och Bajare- 10 år i dagFredagen den 10 mars 2006 startade jag denna blogg, inspirerad och mycket hjälpt av Tomas Jonsson från Strömsrum som med sitt tålamod svarade på mina frågor och visade hur jag skulle gå tillväga. Han hade redan startat sin blogg sen länge och den har idag blivit en fotoblogg men mycket inriktning på sport men även andra som han publicerar på sin blogg

Det är i dag tio år sedan och då visste jag inte riktigt vad jag ville med denna plattform som bloggen innebar. Visste bara att jag ville skriva om politik inför det då kommande valet 2006 och Hammarbys framfart i den allsvenska säsongen 2006. På den tiden ägde jag ingen kamera men tanken på fotografier på denna blogg fanns redan då. Kameran fick jag i julklapp samma år av min broder Daniel och det tackar jag för. Därför blev det bilder från och med julhelgen 2006.

Första bilden på min blogg, Emmaboda kyrka, December den 26:de 2006. Inte den bästa kvalité på bilden. Men ändå en historisk bild :)

Tornado kom också på kort samma kväll.


Bloggen i dag 10 år senare är precis som jag vill ha den och det hela började med denna inlägg
.
"Jag är en 33 årig socialist och sportfåne. Passionen är partiet och Bajen, Kan de bli bättre? Nej Knappast. :-) Jag blev medlem i vänsterpartiet 1993 och har inte ångrat sen dess. Har verkligen hittat rätt på den politiska skalan. Min vision om allas lika värde oavsett kön, klass, ras, sexuell läggning, religion (i de sistnämnda så länge man inte skadar andra o sig själv ) är de som driver mig i min politiska gärning men även vardag. Kan inte förstå hur man etniskt kan döma andra människor. Ingen har moraliskt rätt att göra de och ändå sker de. Det är detta jag vill motverka och det är därför jag är socialist.
Socialismen är den ideologi som sätter människan i främsta rummet. Vi ser att jorden är oss till låns som vi måste värna om till kommande generationer. Vi ser de problem och förttryck som sker mot den svagare i vårt samhälle, allt i från de fattiga i tredje världen till våra egna t ex. av sjukdom eller skador förhindrade att jobba. Vi måste ha ett starkt och tryggt försäkringsystem och absolut ha en stark välfärd samhälle.Det är därför (v)alet inte är svårt i september."

Sen detta första blogginlägg har det blivit sammanlagt 8038  inlägg på denna blogg som uppdateras nästan varje dag med artiklar eller bilder. Allt detta är sparat i bloggens arkiv så det är en omfattande samling man har där. Jag har absolut ingen tanke på att trappa av bloggandet utan kommer att fortsätta så länge jag tycker det är roligt och värt att ge denna blogg den tid som den kräver. För tid kräver den verkligen, omtanke och kärlek. Då mår bloggen som allra allra bäst. 

Bloggens inriktning politik, sport, kultur, fotografier, historia och andra ämnen som rör livets högtidliga och vardagliga guldkorn kommer att fortsätta även i framtiden. För mig personligen är bloggen också en uppslagsbok eller en dagbok där jag kan gå tillbaka vid ett specifikt datum och läsa och se vad som var aktuellt då. T ex vet jag att exakt i dag för fyra år sedan var på ett informationsmöte i Lindås Folkets hus som handlade om startandet av ett privat äldreboende i Lindås. För två år hände inget mer än att jag firade bloggens fem årsdag. Förra året krävde Vänsterpartiet försvarsminister Sten Tolgfors (m) avgång, för hans upprepade försök att mörka regeringens ansvar för vapenaffärerna med Saudiarabien var inte förenliga med hans uppdrag.Exakt för fem år sedan var jag på Korrö utanför Tingsryd och tog detta vackra kort av Ronnebyån som rinner förbi där.


För sju år sedan tog jag kort på dessa vackra blåsippor vid Ekeboryd.För exakt åtta år sedan var jag på vänsterpartiets årskonferens i Nybro där denna bild togs av Alice Åström som talade på vår årskonferens.


Blåsippor Ekeboryd 10 mars 2014

Knipor i Åfors 10 mars 2016


Till sist vill jag tacka alla som besöker bloggen, alla som kommenterar och ger mig feedback av både positiv och negativ art. Ett särslikt stort tack Tomas Jonsson som jag nämnt tidigare var den som inspirerade mig att starta en blogg och dessutom hjälpte mig när jag behövde hjälp. Det är värdefullt och trevligt att få kommentarer utifrån, för ibland blir man ju lite hemmablind och ser inte ev. fel. Med detta vill jag Gratta denna Blogg "Socialist och Bajare" på tio års dagen och jag har en förhoppning om en fortsatt framgångsrik framtid.

Inga kommentarer: