onsdag, februari 10, 2016

Filmhelg stundar i Åfors Folkets husBlue Steel. Le Trigre. Magnum. Poser kraftfulla nog att stoppa en kinesisk kaststjärna mitt i luften och tillintetgöra en ondskefull skurks planer på världsherravälde. Och bara en manlig modell har förmågan att uppbringa sådan skönhet och kraft med hjälp av ett par putande läppar: Derek Zoolander. Femton år efter den första filmen kämpar Derek och hans vapendragare Hansel med att hitta sin plats i en värld full av bloggare, vloggare och anti-mode-mode. De rekryteras för uppdraget att stoppa en sammansvärjning som, om den lyckas, skulle förinta möjligheten för modevärlden att någonsin återfå sin forna glans. Återstår att se om Derek och Hansel har modet som krävs för att rädda modet.

I rollerna:
Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Olivia Munn, Benedict Cumberbatch, Kristen Wiig, Penélope Cruz

Regi - Ben Stiller
Speltid - 102 min
Genre - Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Zoolander 2
Premiärdatum - 2016-02-12Dom är tillbaka och den här gången är det full fart från början till slut. Alvin, Simon och Theodore får för sig att Dave ska fria till sin nya flickvän i Miami och att de därför måste flytta. De har nu tre dagar på sig att stoppa detta och ger sig ut på ett resa som leder till den ena knasigheten efter den andra. Med andra ord är allt som vanligt för våra älskade jordekorrar.

I rollerna:
Regi - Walt Becker
Speltid - 93 min
Genre - Komedi, Animerad familjefilm, Äventyr
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
Premiärdatum - 2016-02-05THE DANISH GIRL är en fantastisk kärlekshistoria baserad på Lili Elbes och Gerda Wegeners liv. Året är 1926 och i Köpenhamn bor konstnärsparet Einar och Gerda. Einar är känd för sina landskapsmålningar och Gerda för sina porträtt. Deras äktenskap är starkt och kärleksfullt, om än en aning kryddlöst. Bristen på dramatik undanröjs dock med besked den dag då Gerda ber sin make täcka för en kvinnlig modell i ett porträtt hon snabbt måste få klart. Einars upplevelse av att bära klänning inleder en inre transformation, och hon inser att livet som Lili är ett uttryck för hennes äkta jag.

I rollerna:
Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Matthias Schoenaerts

Regi - Tom Hooper
Speltid - 120 min
Genre - Drama
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - The Danish Girl
Premiärdatum - 2016-02-05

Inga kommentarer: