fredag, december 12, 2014

Filmhelg i Åfors


























GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan... Har Nick Dunne mördat sin fru?

I rollerna:
Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Patrick Fugit, Kim Dickens, Boyd Holbrook

Regi - David Fincher
Speltid - 149 min
Genre - Drama, Thriller
Åldersgräns - Från 15 år
Originaltitel - Gone Girl
Premiärdatum - 2014-10-03



























TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER är ett nytt äventyr på bio för hela familjen med karaktärerna från en av nutidens mest älskade julkalendrar. I denna fristående biofilm får vi återigen träffa hittebarnet Charlie, som nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet?

I rollerna:
Tea Stjärne, Gustaf Hammarsten, Elisabet Carlsson och Gustaf Skarsgård

Regi - Stefan Roos & Per Simonsson
Speltid - 94 min
Genre - Familjefilm
Åldersgräns - Från 7 år
Originaltitel - Tjuvarnas Jul och Trollkarlens dotter
Premiärdatum - 2014-11-14


























Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 blir långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skriver manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare där vi får återse huvudpersonen Mats komma över ett par guldbyxor som ger honom oändligt med pengar. Filmen produceras av Tre Vänner Produktion i samarbete med Film i Väst och Nordisk Film.

I rollerna:
Lukas Holgersson, Olle Krantz, Nina Sand och Shanti Rooney

Regi - Ella Lemhagen
Speltid - 98 min
Genre - Action, Familjefilm, Äventyr
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Pojken med Guldbyxorna
Premiärdatum - 2014-09-26

Inga kommentarer: