torsdag, mars 07, 2013

En match från finalen

Hammarby stod för en stabil insats när man slog tillbaka Edsbyn med 4-2 (2-1) i den tredje semifinalen, i en match där man framförallt under den andra halvleken kontrollerade händelserna. Segern innebär att man återtagit kommandot i matchserien och nu bara behöver en vinst till för att ta sig till Friends Arena nästa söndag

Målmässigt var det länge 1-1 innan Hammarby utnyttjade ett bolltapp på Edsbyns planhalva och gjorde 2-1 genom Kalle Sputh.  Fem miniuter in på andra halvlek satte Misja Pasjkin 3-1, med viss hjälp av en Edsbyförsvarare. Efter det var Edsbyn aldrig direkt nära att skapa nerv.
Pasjkin kostade på sig att missa en straff innan Adam Gillljam punkterade matchen genom 4-1 på hörna. Edsbyruset var tunt i det läget eftersom tre spelare satt utvisade.

Mer om matchen: hammarby bandy

Hammarby – Edsbyn 4-2 (2-1)

1-0 Misja Pasjkin (10)
1-1 Magnus Olsson (13)
2-1 Kalle Spjuth (38)