söndag, december 27, 2015

Mellandagsbio i Åfors


För första gången någonsin kommer de älskade karaktärerna Snobben, Karl, Lucy, Linus och Woodstock på bio! Charles Schulz serie SNOBBEN är den mest populära och inflytelserika serien genom tiderna som har lästs av 355 miljoner människor i 75 länder. SNOBBEN i 3D har biopremiär hösten 2015 och bakom filmen står Blue Sky, skaparna av Ice Age och RIO.

I rollerna:
Regi - Steve Martino
Speltid - 93 min
Genre - Animerad familjefilm
Åldersgräns - Barntillåten
Originaltitel - PEANUTS
Premiärdatum - 2015-12-25

Trettio år har gått sedan rebellerna störtade Rymdimperiet och de fruktade Sith. Än en gång kastar ondskan sin skugga över galaxerna. Det är tid för gamla hjältar att kliva fram från legenderna för att kämpa mot förtrycket från den mörka sidan av kraften.

I rollerna:
Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson och Max von Sydow

Regi - J.J. Abrams
Speltid - 135 min
Genre - Science Fiction, Äventyr, Fantasy
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Star Wars : The Force Awakens
Premiärdatum - 2015-12-16


59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid. En dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg. Baserad på Fredrik Backmans succéroman En man som heter Ove.

I rollerna:
Rolf Lassgård, Bahar Pars

Regi - Hannes Holm
Speltid - 116 min
Genre - Drama, Komedi
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - En man som heter Ove
Premiärdatum - 2015-12-25

Inga kommentarer: