torsdag, december 10, 2009

Vi kommer ta emot ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda

För en tid sedan väckte vi i Vänsterpartiet på nytt frågan om att ta emot ensamkommande flyktingbarn och nu kommer vi i kommunen snart att fatta beslut om att också göra det. Vi har fått ett stor draghjälp av Ann Helene Johansson som på den senaste kommunfullmäktige den 30 november vädjade till övriga politiker att öppna sina sinnen och hjärtan och hon har fått gehör. Nu har även den borgerliga oppositionen ställt sig positivt till flyktingbarnen. Det innebär att det kommer bli en enig fullmäktige som fattar beslut på nästa kommun fullmäktigesammanträde den 21 december.

Igår träffade kommunledningen länstyrelsen och diskuterade denna fråga. Vi kommer att förlänga det flyktingavtal som kommunen har med länsstyrelsen och vi kommer också att ta kontakt med migrationsverket för att diskutera ett mottagande av ensamkommande flyktingbarn.

Det känns väldigt bra tycker jag att vi har nått ett stort steg på vägen till ett positivt beslut. Detta har varit en fråga som gnagt länge i oss vänsterpartister att vi som ändå har en generös flyktingpolitik inte har orkat med att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Men nu är vi snart där vi kan fatta ett beslut och att vi dessutom ser ut att bli helt eniga i fullmäktige gör det hela ännu bättre.

1 kommentar:

Mats sa...

Bra bra bra.