torsdag, mars 08, 2007

Inför SM semifinal match 3.










VÄSTERÅS SK- HAMMARBY BANDY IF, ROCKLUNDA KL 1900


I dag åker Hammarbys bandylag till Västerås för att spela den tredje semifinalen i bäst av fem. Med 2-0 i matcher i ryggen blir man vid vinst klart för finalen nästa söndag. Men det gäller också att vinna den tredje matchen och för tillfället koppla bort festen i Uppsala. Men det ser onekligen väldigt bra ut och Hammarby är i bra form och spelar med ett stort självförtroende. Västerås har verkligen i de tidigare matcherna stångats sig matt mot Hammarbyförsvaret där Bajen sedan tagit över matchen och vunnit. Vi lär få se nått liknande i kvällens match. Detta är VSK sista chans att hålla semifinalserien vid liv och det gäller att hålla VSK stången den första halvtimmen och inte låta dem få övertagen på resultattavlan. Sist på Zinkensdamm ledde ju VSK med 2-0 i paus och hade Bajen i brygga men Hammarby gav inte upp utan vände matchen till en 4-3 seger i andra halvlek. Men samtidigt får inte Bajen hamna allt för långt ner på sin planhalva utan man måste störa Västeråsarna högre upp på banan utan att för den skull tappa defensivt.

Sen är det som tidigare, de fasta situationerna som blir en avgörande faktor. Här har Hammarby ett mentalt övertag. Jag tror att VSK spelarna är väldigt oroliga när Bajen får en hörna eller frislag för oftast smäller det bakom Västerås målvakt. Men man ska inte ge hemmalaget alltför många fasta situationer heller även om de inte har utnyttjat det så bra hittills så är det ändå en målchans.

Västerås måste ju som sagt var vinna ikväll. Vinna eller försvinna är det som gäller för dem. Jag tror att det är spänt i hemmalaget inför kvällens drabbning. Deras matchplan har ju inte givit frukt trots stundtals väldigt bara spel. Hammarby har slingrat sig ur greppet i de två första matcherna på ett imponerande sätt. Jag tror inte att VSK kommer spela annorlunda i kväll, det är full fart framåt som gäller för hemmalaget och matchinledningen kommer att vara oerhört avgörande tror jag.

Hela Bajens lag känns piggt och laddade inför matchen. Man spelar utan press och kan spela avslappnat men det gäller ändå att fokusera på uppgiften. Det vore skönt att bli finalklart redan i kväll men vem kan drömma om att Hammarby ska slå ut elitseriesegrarna i tre rakar matcher. Jag gjorde det inte innan men ikväll kan drömmen bli sant.
Tips: 4-5

Inga kommentarer: